Muschiulet de porc cu garnitura bicolora

de Patricia Iordache in Porc, 9 Mar 2013 | 7834 vizualizari

 

Nu mai stiu de unde m-am inspirat pentru acest preparat. L-am avut notat in caietul de retete pentru ca l-am mai pregatit la botezul fiului meu dar am facut greseala sa nu-mi notez de unde am reteta. Ideea principala este ca e delicios si aspectuos!

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru carne:
  • 450 gr. muschi de porc;
  • sare;
  • boabe de coriandru;
  • piper boabe alb, verde si rosu;
  • ulei;
  • cimbru
  • Ce ne trebuie pentru garnitura:
  • 1 kg. cartofi;
  • 1/2 kg. morcovi
  • 75 gr. unt;
  • 100 ml. lapte
  • 200 gr. ciuperci champignon mici
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muschiulet de porc cu garnitura bicolora:

Cum preparam:

Intr-un mojar zdrobim condimentele impreuna cu sarea. Ungem muschiuletul spalat si uscat cu putin ulei. Il presaram cu condimentele pisate pana ce il acoperim cu o crusta uniforma.

In cuptorul incins, frigem muschiul la gratar sau in tava, la foc mic, aproximativ o ora, intorcandu-l periodic.

Cum preparam garnitura:

Curatam si spalam legumele. Fierbem cartofii taiati cubulete in apa usor sarata cu 5 gr. de unt. Pasam cartofii si ii amestecam cu 50 ml lapte si 20 gr. unt. Procedam la fel si cu morcovii.

In untul ramas, calim ciuperculete taiate felii.

Taiem muschiuletul felii si il asezam pe farfurie. Alaturi, cu ajutorul unui inel detasabil, aranjam un strat de piure de cartofi, unul de morcovi si apoi un ultim strat de piure de cartofi. Punem deasupra cateva ciupercute calite si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu garnitura bicolora" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv din muschiulet de porc